Johnnys födelsedagstårta beskrivning

Ok. Here we go.
 
1. 
Började med att vispa upp fluffet som jag förberedde igår. (Ahlgrens bilar och daim) Vispade också ca 2-3 dl grädde.
 
2. 
Botten är bakad i förrgår (den blir bara saftigare och godare om den får stå nån dag). Jag klipper alltid till några remsor bakplåtspapper och lägger under så slipper man få grädde på fatet. Du drar bara bort dom sen när all fyllning och grädde är på. 
 
3. 
Använd en slickepott och bred på fyllningen i båda lagren. 
 
4. 
Bred på grädden. Det behöver inte bli fint eftersom det ska på sugarpaste sen. Du behöver inte använda jätte mycket grädde,  egentligen bara så sugarpasten fäster. Nu kan du dra bort bakplåtspappret. Ställ in i kylen, dags att förbereda sugarpasten! 
Det här kan du göra tidigare, det är bra om bottnarna med fyllning får stå och dra sig lite så blir det ännu godare. 
 
5. 
Jag har ju köpt vit sugarpaste som jag ska färga blå själv. Färgen är en speciell färg du använder till bara sugarpaste.  Det funkar alltså inte med vanlig karamellfärg. Jag ville ha den lite flammig i färgen så jag tog inte jättemycket färg och knådade heller inte in färgen helt. Kavla pastan tunn. Och lite större än du tror behövs. Tråkigt när du ska lägga på och du har gjort för litet. 
 
6. 
Nu till det svåraste tycker jag. Lägg på sugarpasten. Börja uppifrån på tårtan och platta till mer och mer neråt. Det är svårt att få en tårta helt utan veck, jag kan iallafall inte. 
 
7. 
Använd en liten vass kniv och börja med att skära bort det allra överflödigaste. 
 
8. 
"Platta till" sugarpasten ända ner och skär sedan bort resten efter kanterna. 
 
9. 
Nu ska jag skära ut kantband. Alltså det som ska sitta längst ner på tårtan och täcka dom fula eventuella vecken. Har vit sugarpaste till detta. Använder mina utstickare som även gör fint mönster på dom. 
 
1o. 
Använd en liten pensel och pensla lite vatten på baksidan så dom fäster. 
 
11. 
Sista delen. Tar dekorationen som jag visade längre ner, den jag förberedde häromdan, alltså text och blommor. Penslar lite vatten på dom och fäster dom där jag tycker. 
Sådär! Nu är den klar. In i kylen och vänta på gästerna! 
 
 


Kommentarer
Postat av: Henrietta

åh så fint den blev! ska också baka en kaka idag :)

Svar: Tack :) jaså va kul. Lycka till :)
Lina

2014-04-05 @ 12:18:26
URL: http://ettass.blogg.se
Postat av: Spiderpig

Vilken fin blogg du gjort! Det var bra det, så man kan ha lite koll på dej ;)

Svar: Hihi mm låter bra det. Då har jag iaf en läsare ;)
Lina

2014-04-05 @ 17:20:03
Postat av: Henrietta

tack så mycket, det gick nog riktigt fint med kakan :) har en bild på bloggen dessutom!:) ha det bra!

Svar: Den såg väldigt fin och god ut :)
Lina

2014-04-05 @ 21:16:11
URL: http://ettass.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: