Johnnys födelsedags-bakelser
Blev precis klar med Johnnys födelsedags-bakelser! Är iallafall helt ok nöjd med dom och jag tror dom smakar väldigt gott.
Hur gjorde jag då? Jo det ska jag tala om.
Började med att göra klart det som ska va i. Zoo-fluff har vi redan gått igenom hur. Har valt en vanilj mousse till. Jag köpte en sån färdig som du bara blandar ihop med mjölk.
Gjorde tårtbotten i en långpanna och vek den sen dubbel. Sen använde jag mig av ett litet glass för att få rund form och skar sedan ut med en liten vass kniv. Jag gjorde 7 bakelser, och eftersom jag ville ha 2 lager fyllning (3 delar botten) skar jag ut så jag fick sammanlagt 21 runda bitar. Dom behöver inte va jätterunda och fina eftersom du ändå ska ha grädde och marsipan runt om, det syns liksom inte sen ändå.
La i fyllningen mellan bottnarna. Använder mig av en smörkniv, mycket lättare än med sked.
La grädde runt om på sidorna. Man behöver inte ha så jättemycket, bara så marsipanen fastnar sen. Jag använde dock vaniljmousse istället då jag hade så mycket över. Ställ in dom i kylen medan du förbereder marsipanen.
Jag använde Odenses gröna marsipan med päronsmak. Hade nog egentligen föredragit en utan smak men nu fanns det ingen annan. Kavlade ut den. Fastnar gärna i kaveln så använd florsocker på kaveln. Sen använde jag mina kant-utstickare som jag använder när jag gör sugarpaste-tårtor, för att skära ut och få en fin kant.
Fäst marsipanen runt om i grädden. Gjorde även några små hjärtan jag skulle ha som dekoration.
Spritsa grädde ovanpå. Jag är sämst på att spritsa men det gick helt ok. Dekorera med nåt fint. Kanske lite strössel eller liknande. Jag använde minigele-hallon och marsipanhjärta.
Sådär ja, done and done!