Förbereda dekoration till tårta

När jag ska göra en tårta med sugarpaste på brukar jag alltid göra iordning dekorationen, t.ex. text, blommor och sånt, dagen innan eller några dagar i förväg.  Det är väldigt skönt att ha en del klart då det annars kan ta väldigt många timmar att göra tårtan.Det blir gärna för mycket om man ska stå med allt pilligt samma dag man gör tårtan, plus att om man har gjort dekorationen innan har den hunnit torka lite och är lättare att använda. Smaken blir precis densamma. Vill man dock inte att det ska torka och bli hårt kan man stoppa dom i en burk. 
 
Här använder jag en vit sugarpaste, en silikonmatta att kavla på, blom-utstickare och text-utstickare.
 
Jag knådar sugarpasten tills den blir mjuk och smidig att jobba med,  den är från början ganska hård. Kavlar sedan ut den. Blir pastan kladdig och fastnar använder man Maizena majsstärkelse (fungerar på samma sätt som mjöl när du bakar vanligt). Jag använder utstickare som jag bara trycker ut blommor med, precis som att baka pepparkakor men mycket pilligare.
 
Nu är blommorna klara. Jag har även tryckt ut texten "grattis johnny" då detta ska användas på Johnnys födelsedagstårta på lördag. 
 
Jag brukar lägga dom på ett bakplåtspapper på en bricka och här får dom nu ligga och torka idag,  sen brukar jag lägga dom i en burk med lock. 
 
Till denna tårtan har jag köpt vit sugarpaste med vaniljsmak, denna ska jag färga blå. Dekorationen blir ju i vit.
Ska ha Daimfluff och Ahlgrens-bilarfluff i. Två säkra kort som jag vet är goda. 
 
På fredagen ska jag göra bakelser med marsipan och lite sånt. Zoo-fluff och vanilj mousse i. Fluff görs alltid dagen innan då den ska stå under natten för att bli bäst så jag visar imorgon hur jag gör fluffen! 
Nu måste bebis och jag få oss lite mat. 
Hej så länge
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: